5 лютого 2019р. в Україні та світі відзначали День безпечного інтернету.

15.02.2019 12:48

   5 лютого 2019р. в Україні та світі відзначали День безпечного інтернету. Щороку зростає кількість  людей, які мають доступ до інтернету де отримують як негативну так і позитивну інформацію. Інтернет - залежність – це явище, яке в останні роки набуло справді вражаючого розмаху. Особливо небезпечною вона є для дітей та підлітків, адже їм набагато складніше самостійно впоратися з потягом до онлайн - життя і вчасно зупинитися.

 Інтернет сам по собі не є хорошим чи поганим - це просто частина світу, який нас оточує, - багато в чому корисна і потрібна. Будучи невичерпним джерелом інформації, інтернет приваблює можливістю дізнатися і побачити все що завгодно: ігри, фільми, розваги - і тому, молода людина багато часу проводить у віртуальному просторі, часто на противагу реальному життю. Соціалізація і спілкування з однолітками замінюється фактично однобоким онлайн - спілкуванням. Активний відпочинок на свіжому повітрі все більше протиставлється мережевим іграм, далеко не завжди нешкідливим. Крім того, за допомогою інтернету можуть здійснюватися різні дії порнографічного характеру. Молоді люди відвідують відповідні сайти, знайомляться з розбещеними людьми і тому  все більш поширеними стають явища злочинів сексуального характеру щодо дітей, підлітків в онлайн  просторі.

Дуже часто можна спостерігати, що інтернет - залежність cупроводжується відхиленням у поведінці, за якої в людини порушується відчуття реальності, втрачається відчуття часу і критичне мислення, обмежується управління своїми вчинками. Підліток стає менш активним, порушується цикл сну і неспання. Настає психічна та фізична залежність. Механізм її формування дуже схожий з нікотиновою, алкогольною і наркотичною, хоча в інтернет-залежності немає прямої діючої речовини. Це не хімічна, а виключно психічна залежність, що впливає, втім, на ті ж рецептори в центрах задоволення.

Про все це дуже цікаво та змістовно розповів та показав відеоролик, Петро Олексюк, представник ВБОФ «Преображення». На лекції були присутні учні груп №13, №11, №55. Матеріал є дійсно актуальний та корисний, бо учні дізналися не тільки  інформацію про залежність від інтернету, але  і її наслідки.

     

—————

Назад