«Булінг в учнівському середовищі».

05.12.2019 13:00

В наш час проблема булінгу (цькування) стала доволі розповсюдженим та масовим явищем: в багатьох країнах світу серед підлітків продовжують набувати поширення прояви жорстокості, агресії та психологічного тиску. При цьому, жертвами булінгу стають не тільки в реальному, а й у віртуальному світі – сьогодні неабияку небезпеку несе в собі так званий «кібербулінг» (інтернет-цькування), а також закриті групи, що пропагують антисоціальну поведінку та  суїциди . 

    В Україні, за різними даними, із булінгом у колі однолітків стикалися близько 67% дітей. Близько 40% із тих дітей, хто зіткнулися з випадками булінгу, ніколи не розповідають про це своїм батькам При цьому, 44% із тих, хто спостерігав, як знущаються над їхніми однолітками, не реагували на такі факти через острах піддатися аналогічному знущанню. Найчастіше причинами цькування з боку однолітків стають зовнішній вигляд, переконання та потенційно віктимна поведінка (найбільш вразливими до булінгу є сором’язливі, зі зразковою поведінкою діти, а також діти, які, в силу різних життєвих обставин, «замкнуті в собі», закриті для спілкування). Ця проблема хвилює педагогів, психологів, батьків. Наш навчальний заклад також не стоїть осторонь цієї проблеми.

       05.12.19р.в рамках всесвітної кампанії «16 днів проти насильства» соціальний педагог Луцького ВПУ  Лариса Іванісік спільно з Оленою Солоненко, завідувачкою відділення «Клініка, дружня до молоді» провели з учнями відеолекторій «Булінг в учнівському середовищі». Учні переглянули відеоролик та активно долучились до обговорення даної проблеми.

  

      

—————

Назад