Ми - асертивні

22.03.2018 15:38

21.03.18р. на базі Камінь-Каширського ВПУ відбулась обласна методична секція практичних психологів та соціальних педагогів на тему:«Ми- асертивні».

   Асерт́ивність (англ. assertion) — це здатність людини відстоювати свою точку зору не порушуючи моральних прав іншої людини, здатність оптимально реагувати на критику та вміння рішуче говорити собі та іншим «ні», якщо цього вимагають обставини. 

Практичним психологом Камінь - Каширського ВПУ Грищук Н.В., було проведено цікавий тренінг з учнями  «Ми - асертивні». Метою тренінгу  було те, щоб кожен учасник прожив  певні життєві ситуацій і почав виховувати у собі  внутрішню силу та ввічливість у стосунках до оточуючих, був здатний у ситуації зовнішнього тиску коректно відстоювати свої інтереси та свою лінію поведінки, спокійно вмів казати «ні» тому, що не влаштовує та продовжувати в соціально прийнятній формі ефективно наполягати на своїх правах.

 Соціальним педагогом цоьго ж закладу, Степанець Н.Ю. ,був проведений також дуже цікавий фрагмент виховного заходу  «Упевнений у собі», де учням  було проговорено які якості треба у собі виховувати щоб бути рішучим , впевненим, цілеспрямованим. Були наведені вдалі приклади де  люди з особливими потребами досягають великих успіхів та світового визнання завдяки своїй впертості та цілеспрямованості.

 Засідання пройшло у гарній, доброзичливій атмосфері. Учасники секції  обмінялися досвідом та новими ідеями.

     

—————

Назад