"Не стань жертвою торгівлі людьми"

21.10.2019 13:00

Торгівля людьми – це злочин, жертвами якого можуть бути чоловіки, жінки, діти як з метою примусової праці так і сексуальної експлуатації. 18 жовтня 2019 року в рамках відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми  у Луцькому ВПУ відбулась  інформаційно-просвітницька  лекція для учнів училища  «Не стань жертвою торгівлі людьми», за  участю заступника начальника відділу розслідувань особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП У Волинській області, підполковника поліції Віктора Кравчука.

 Учні отримали інформацію про стан трудової міграції в Україні, її переваги та ризики. Дізналися про види торгівлі людьми, проблеми дитячої найманої праці та її форми. Віктор Ростиславович звернув увагу учнів на основні  ризики нелегальної трудової міграції, а саме:  порушення прав людини, руйнування родинних стосунків, примусова праця. Наголосив, що саме молодь, діти, жінки є найбільш уразливими  особами до торгівлі людьми.

  Метою зустрічі було підвищити поінформованість учнів з цією глобальною проблемою, привернути увагу до наслідків торгівлі людьми, ознайомитись з формами використання дитячої праці  та на що слід звернути увагу при працевлаштуванні на роботу за кордоном. У кожного  учня була змога взяти активну участь в обговоренні, висловити свою думку та поставити запитання.  

—————

Назад