Правда про наркотики

08.04.2019 13:00

Людина завжди шукала засоби, щоб отримати задоволення, полегшити страждання або іншим засобом сховатися від тяжкої дійсності шляхом застосування різноманітних одурманюючих речовин. Різноманіття наркотиків існує одвіку, і наш час високих технологій не вніс нічого принципово нового в явище  наркоманії.

За оцінками фахівців зараз у світі налічується приблизно 200 млн. наркоманів. Іноді називають цифру в декілька разів більшу. Сьогодні у наших містах 60% хлопців і 20% дівчат віком 15-17 років вже залучені до наркотиків. В цьому віці їм треба набиратись знань і життєвого досвіду, щоб завтра стати основою суспільства і взяти відповідальність за долю країни, але їх цікавить інше.

Дуже часто спробувати наркотики пропонують “найближчі друзі”! Прийнявши наркотик, швидко одержуєш веселощі на час, але взамін поступово віддаєш життя! Що важливіше: не загубити обличчя перед “друзями”, або втратити життя? Як нерозумно: проміняти здоров'я, свободу, своє майбутнє на що?.. Більшість підлітків, що пробують наркотики, і не підозрюють, у що це обов'язково обернеться для них у недалекому майбутньому! Вони, підбадьорені словами “друзів”, пробують, а потім багаторазово шкодують про цю мить і молять Бога про смерть під час ломок! Як правило, наркомани, коли усвідомлюють, що вони хворі, намагаються реабілітуватися, але, нажаль, більшість з них повертається до наркотиків, лише трохи подовжуючи життя, яке вже не в радість ані їм, ані рідним! Здавалось би у цих словах якась фальш чи неправда, але нажаль ситуація дійсно критична . Щоб  висвітлити  цю проблему більш детально та глибоко у нашому навчальному закладі проводиться цикл занять психологом  Волинського обласного наркологічного диспансеру Бежан В.Ф.  08.04.19р. відбулось друге заняття з групами №13, №21. Валентина Францівна  у доступній формі розповіла учням про проблему наркоманії у нашому місті. Було названо багато ситуацій з життя, адже вона чи не кожен день допомагає справитися з проблемами підліткам  які приходять по допомогу. 

     

—————

Назад