Розширене засідання Ради профілактики.

18.09.2018 14:00

18.09.2018 року в актовій залі Луцького ВПУ традиційно відбулося розширене засідання Ради профілактики для груп учнів першого курсу. До виступу було запрошено начальника Служби у справах дітей Шульгана Ф.П. та старшого інспектора ювенальної превенції Луцького ВП  ГУНП  у Волинській області  Лесь О.В.

 Метою заходу було формування моральної культури в учнів, знайомство з поняттям права, їх правами та обов’язками у навчальному закладі та поза ним.

Лесь О.В. розповіла про види правопорушень проти громадської безпеки та вікові особливості кримінальної відповідальності. Нею було наведено багато ситуацій у які потрапляли підлітки по необережності та незнанню законів. Саме такими прикладами,Олена Василівна, намагалася акцентувати увагу та застерегти учнів нашого навчального закладу  від неприємностей, які можуть трапитися з кожним.  У доступній формі вона розповіла про існуючі в Україні  адміністративні та кримінальні кодекси.

Правова культура – це різновид загальної культури. Враховуючи, що правова культура включає такі компоненти, як: правомірна соціально активна поведінка, високий рівень правосвідомості, розуміння принципів права, повага до права, переконаність у соціальній значимості права. Про все це розповідав начальник Служби у справах дітей - Федір Пилипович Шульган.

Учні отримали відповіді на запитання які їх зацікавили та прийшли до висновку, що закони треба вивчати, знати і  дотримуватися.

Підводячи підсумок цієї зустрічі, усі присутні  пригадали відомий вислів: «Незнання закону не звільняє  від відповідальності».

 

     

—————

Назад