Вшанування пам'яті жертв Другої світової війни та покладання квітів до пам’ятних знаків.

08.05.2019 10:00

8-9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті  та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні важливо нагадати про непересічну роль українців у перемозі Об’єднаних націй у Другій світовій війні, висловити подяку всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортації та злочинів проти людяності скоєних у ці роки.

Не згасає пам'ять про тих, хто приніс на вівтар великої перемоги своє життя, поліг у боях заради щастя та мирного життя інших. Віддаючи данину пам’яті усім жертвам Другої світової війни, з метою збереження пам’яті про перемогу над нацизмом Верховна Рада прийняла закон від 9 квітня 2015 року. Відповідно до закону, в Україні щороку 9 травня відзначають державне свято – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

На меморіалі Вічної слави в обласному центрі відбулися заходи із вшанування героїв і жертв Другої світової війни. У середу, 8 травня, біля пам’ятника Невідомому солдату на меморіальному комплексі провели панахиду з участю громадськості, хвилину мовчання, покладання квітів і лампад – як незгасний символ пам’ять про мільйони загиблих у роки найкривавішої в історії людства війни.
Наш навчальний заклад також не залишився осторонь цієї події. Учні  перших курсів у супроводі соціального педагога Іванісік Л.В. долучилися до заходу на меморіалі Вічної слави та поклали  квіти до пам’ятного знака “Поранений солдат”.
              

—————

Назад