Як організувати роботу під час карантину

19.03.2020 15:04

 

Як організувати роботу під час карантину.

       Внаслідок пандемії, у всьому світі, ввели "карантин", що власне змушує перейти нас на дистанційне навчання, роботу тощо.  Однак для більшості це складний період, оскільки дуже важко організувати роботу та навчання дома, оскільки для більшості людей важко самодисциплінуватися, крім того в будинку вас відволікають дуже багато речей ( смартфон, телевізор, цікава книга, тощо)

           Пропоную 5 кроків організувати себе під час карантину

       1.   Чітке дотримання розпорядку дня.

      Якщо раніше у Вас навчання розпочиналося о 8.15 а вставали о 7.00, то й під час карантину дотримуватися того ж розпорядку згідно розкладу.

       2.   Організувати робочий простір.

      Позбавтеся від непотрібних предметів з кімнати які відволікатимуть від роботи. Приберіть пил. У запиленому приміщенні не вистачає кисню, значить ви будете погано себе почувати. Працюйте в кімнаті з великою кількістю денного світла, що збільшить продуктивність і спонукає до дій. Працюйте в комфортному положенні, сидіти бажано в спеціальному кріслі, яке піклується про ваш хребет.

   3. Зосередьтеся тільки на важливих питаннях.

      Вимкніть телевізор і працюйте в тиші. Якщо це нестерпно, увімкніть спокійну фонову музику, щоб зосередитися і діяти. Намагайтеся виконувати тільки важливі обов’язки.

   4. Пам'ятайте про самоконтроль.

   Набагато легше відмовитися від обов’язків під час карантину. Намагайтеся контролювати домашні звички.

  5. Пам’ятайте про перерви і їжу.

    Не забувайте піклуватися про харчування і регулярні перерви. Заздалегідь встановіть деякі правила. Заплануйте перерви і перекус, наприклад, на кожні 3 години – при збереженні певної регулярності і дисципліни ви будете працювати краще. Під час перерви не забудьте встати, розтягнутися, щоб відрізати себе від роботи і «перезавантажити» мозок.

   Якщо ви відчуваєте брак натхнення, це ознака того, що прийшов час зробити перерву – зробіть коротку прогулянку, зателефонуйте другу, подрузі,  коханій людині або розслабтеся, послухайте музику , побалуйте себе іншою улюбленою розвагою – таким чином швидко повернете творчі ідеї та вирішення проблем. Також пам'ятай те про здоровий сон ( 8 год ) За 30 хв. до сну провітрити кімнату, забезпечити повну темряву.

 

—————

Назад