Зустріч з військовими

07.12.2018 13:00

07.12.2018р. у Луцьке ВПУ завітали військові, старшина Кішта О.М. та молодший сержант Лихач С.С.  які проходять службу  у військовій частині 1141 Національної гвардії України у м. Луцьку, Західного оперативно-територіального об'єднання.

 Вони розповіли учням груп №24,№35,№51,№45 що Націона́льна гва́рдія Украї́ни — це військове формування з правоохоронними функціями, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ України (МВС) і призначене  для виконання таких завдань:

 - захист та охорона життя, прав, свобод і законних інтересів громадян України, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань;

- охорона громадського порядку та забезпечення громадської безпеки;

 - у взаємодії з правоохоронними органами — забезпечення державної безпеки і захисту державного кордону, припинення терористичної діяльності, діяльності незаконних воєнізованих або збройних формувань (груп), терористичних організацій, організованих груп та злочинних організацій.

Як самостійна силова структура Націона́льна гва́рдія існувала з 1991р. по 2000р. Як військове формування з правоохоронними функціями, на базі Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України та залученням нових військових кадрів на добровольчій основі,з 13 березня 2014року . Загальна чисельність на сьогоднішній день, становить до 60 тисяч військовослужбовців.

Національна гвардія функціонує в системі Міністерства внутрішніх справ України. Міністр внутрішніх справ України здійснює військово-політичне та адміністративне керівництво Національною гвардією України. До особового складу входять військовослужбовці та працівники. Військовослужбовці проходять військову службу за контрактом та за призовом. Військовослужбовці Національної гвардії України у період військової служби зупиняють членство в політичних партіях та професійних спілках. Існує Військовий резерв Національної гвардії України. Резервісти, які проходять службу у Резерві Нацгвардії, одержують відповідні військові знання. Також було озвучено інформацію про переваги служби в Національній гвардії України, перспективи розвитку, порядок проходження військової служби за контрактом, соціальний захист та можливість здобуття безкоштовної вищої освіти.

Усім присутнім на зустрічі учням, було роздано інформаційні буклети.

    

—————

Назад